Hoeveel verdient Mobicep? – Winst en Vermogen

MoBicep verdient met de verkoop van zijn supplementen zo’n 210.000 euro per maand. Zijn vermogen word geschat op 2,4 miljoen euro.

Als je naar de Insta en Snap van MoBicep kijkt heb je het vast wel een gezien: karren vol supplementen die klaar staan om mee te gaan met de PostNL chauffeur.

In dit artikel ga ik je laten zien met voorbeelden hoeveel MoBicep verdient aan zijn supplementen en hoe zijn vermogen is opgebouwd.

Het huis van Mobicep

Onlangs heeft MoBicep een nieuw huis gekocht. Wij hebben de advertentie weten op te sporen zodat we een duidelijk beeld kunnen geven van wat het huis waard is. De waarde van de woning van MoBicep is €785.000.

Inmiddels heeft hij flink wat laten verbouwen. Na alle verbouwingen en de waardestijging van vastgoed in de afgelopen jaren schatten we in dat zijn huis nu een slordige 1,2 miljoen euro waard is.

MoBicep is een moslim die zijn geloof serieus neemt. Daarom gaan we ervan uit dat hij zijn huis zonder lening heeft gekocht. In de islam is het namelijk niet toegestaan om rente te betalen. 

De omzet van MB Nutrition

De omzet van MB nutrition wordt geschat op ongeveer 500.000 euro per maand. MoBicep houdt naar verachting zo’n 180.000 euro per maand aan winst over.

Het aantal bestellingen van MB Nutrition

Soms laat MoBicep op z’n verhaal de bestellingen zien. Op de foto hieronder kun je zien dat op 9 september 2020 de teller op 130.000 stond. 

Ik weet dat het systeem dat MoBicep voor z’n website gebruikt begint bij 1000. Dat betekend dat hij in ongeveer twee jaar tijd 129.000 bestellingen heeft gehad. 

Het grootste deel van de bestellingen komt van mensen die één product bestellen. Dit is ook duidelijk te zijn als je naar de karren kijkt die klaar staan voor verzending. De meeste dozen die in de karren staan zijn namelijk kleine dozen waar maar één fatburner of pre-workout in past. Dit betekend dat het overgrote deel van de bestellingen tussen de 30 en de 70 euro omzet zal liggen.

De omzet per bestelling

Om er achter te komen wat de omzet is op een lading bestellingen moeten we een schatting maken van de omzet per bestelling. 

Het zal vrijwel nooit voorkomen dat iemand zo’n grote bestelling plaatst dat hij in twee dozen verpakt moet worden. Daarom gaan we ervanuit dat één bestelling in één doos verpakt wordt.

MoBicep verkoopt de volgende producten:

De dozen

MB Nutrition gebruikt drie verschillende dozen voor het verpakken van de bestellingen. Voor de kleinste doos is de omzet het makkelijkst te schatten en voor de grootste doos is dit het moeilijkst. Om het niet te moeilijk te maken ga ik schatten wat een doos gemiddeld aan omzet oplevert.

Doos 1: €28 – €33 omzet
Wat er in een kleine doos zit is heel makkelijk in te schatten. Hier zit bijvoorbeeld een pre-workout of een fat burner in. Als je een kleine doos ziet in een PostNL kar of pallet weet je dus dat dit goed is voor een omzet van ongeveer €30,-.

Doos 2: €30 – €70 omzet
Hier moeten we een wat ruimere schatting voor maken. We kunnen namelijk niet precies zien wat er in zit. Deze dozen worden gebruikt voor de grotere supplementen zoals een weightgainer of eiwit shake maar het zou ook kunnen dat er bijvoorbeeld een bestelling van twee pre-workouts in zit. Daarom schat ik de omzet op een type twee doos tussen de 30 en 70 euro. 

Doos 3: €100 – 200 omzet
Dit zijn de grote, vaak bruine dozen. De omzet voor deze dozen zijn het moeilijkste in te schatten. Ze zijn namelijk zo groot dat er bijvoorbeeld twee eiweit shakes in kunnen zitten maar ook drie of vier. Of bijvoorbeeld 2 eiwit shakes en drie pre-workouts. Mijn inschatting is dat de gemiddelde omzet op doos 4 tussen 100 en 200 euro moet zijn.

Winst per bestelling

Nu je een beeld hebt van wat ongeveer de omzet is kunnen we naar de winst gaan kijken. De winst is de omzet min de kosten. 

Mijn schatting is dat Mo de prijs van de supplementen drie keer over de kop laat gaan. Dit wil zeggen dat de inkoopwaarde van een supplement ongeveer een derde is van de verkoopprijs. Met andere woorden, als hij een pre-workout verkoopt voor €32,95 dan maakt hij een winst van €21,95.

Hieronder zie je een overzicht van de minimale en maximale omzet per type doos en daarnaast de minimale en maximale winst per type doos.  

Kortingscodes

Nu is het natuurlijk zo dat MB Nutrition regelmatig kortingscodes online zet. Meestal is het 15, 20 of 30 procent. Hier moeten we natuurlijk rekening mee houden als we de winst inschatten. Hieronder de tabellen met de winst en omzet voor de verschillende kortingscodes per type doos.

Bij kortingscode van 15%

Bij een kortingscode 20% korting

Bij een kortingscode 30% korting

Winst per pallet

Om een schatting te maken van wat ons Moowke verdient op een dag ga ik je nu een voorbeeld berekening laten zien van een pallet zoals je hieronder ziet.

Als je inzoomt op de meest linkse pallet dan zie je dat er 11 rijen van 16 kleine dozen op de pallet staan. Dit zijn dus 11 x 16 = 171 kleine dozen. Die dag was er een kortingscode van 15%.  

De gemiddelde winst op een kleine doos bij een kortingscode is volgens onze berekening is ongeveer 14 euro. Dat betekend dat hij op de meest linkse pallet 171 x 14 = 2394 euro winst maakt.

 

 

De auto's van Mobicep

MoBicep heeft sinds hij bezig is met de verkoop van supplementen een indrukwekkend wagenpark opgebouwd. Op dit moment heeft hij een Lamborghini Urus, een Lamborghini Aventador en een Rols Roys Cullinan.

De nieuwwaarde van alle auto’s bij elkaar is €1.675.000.

Als Mo de auto’s op dit moment zou verkopen krijgt hij er ongeveer €1.100.000 voor terug.