Hoeveel verdiend Enzo Knol? – Vermogen en Inkomen

Hoeveel verdiend Enzo Knol? – Vermogen en Inkomen

Enzo knol verdiend ongeveer 1,5 miljoen euro per jaar. Zijn vermogen wordt geschat op 5,5 miljoen euro. Zijn inkomen is opgebouwd uit YouTube inkomsten, sponsor deals en inkomsten uit merchandise.

Enzo Knol is een van de meest populaire YouTuber van Nederland. In de loop der jaren heeft hij een trouwe fanbase weten op te bouwen en zijn z’n video’s bij elkaar zo’n 2,5 miljard keer bekeken. Logisch dat hij veel geld verdiend. Maar hoeveel precies en waarmee? In dit artikel gaan we hier gedetailleerd op in.  

Enzo verteld wat hij verdiend met zijn merchandise

In het radioprogramma BNR laat Enzo doorschemeren wat hij verdiend met de verkoop van zijn merchandise. Hij zegt hier namelijk dat merchandise goed is voor ongeveer de helft van zijn inkomen.

Met deze informatie kunnen we redelijk goed inschatten wat hij moet verdienen met zijn merchandise. Enzo zijn inkomen bestaat namelijk uit nog twee componenten. YouTube en Sponsor deals.

Hieronder laat ik je zien wat hij verdiend met YouTube en Sponsordeals. Daarna kunnen we dus precies zeggen wat hij met zijn merchandise verdiend en zo het totaalbedrag uitrekenen.

Dit verdiend hij met sponordeals

Enzo is niet te beroerd om, naast zijn goed betaalde werk als YouTuber, ook nog wat bij te klussen met sposnor deals. Zo heeft hij bijvoorbeeld een samenwerking met de Jumbo waar hij zijn eigen back-to-school spullen promoot die in de Jumbo verkocht worden. Verder werkt hij ook samen met bedrijven als Sony en Greenwatch.

Om in te schatten de samenwerkingen hem opleveren, vergelijk ik hem even met een andere wat minder bekende influencer. Zo heeft Gio bijvoorbeeld ooit verteld dat hij voor samenwerkingen met bedrijven zo’n 20.000 euro per keer vangt. Zijn grootste opdracht tot nu toe leverde hem 60.000 euro op. Hierdoor kunnen we met vrij grote zekerheid aannemen dat Enzo Knol minimaal 60.000 euro per samenwerking krijgt.

Enzo doet meerdere van dit soort opdrachten per jaar waardoor we zijn inkomsten uit sponordeals op zo’n 400K kunnen zetten per jaar.  

YouTube money

Enzo knol is zeer succesvol op youtube. Zijn video’s worden ongeveer een miljoen keer per dag bekeken. Dit is voor Nederlandse begrippen gigantisch veel. Je kun ervan uitgaan dat je met YouTube ongeveer 1000 euro per miljoen views verdiend. Dit komt dus neer op 1000 euro per dag! Een snelle rekensom leert ons dat hij per jaar dus zo’n 365.000 binnenharkt met alleen YouTube!

Zijn inkomen komt dus neer op

Als we alles bij elkaar optellen en ervan uitgaan dat de uitspraak klopt dat zijn merchendise goed is voor de helft van zijn inkomen is de rekensom makkelijk gemaakt.

Youtube: 365K

Sponsordeals: 400K

Merchendis 765K

Totaal: 1.530.000 euro

Zo spendeert Enzo zijn geld

In Nederland is het, tenzij je een rapper bent, not done om al te opzichtig te laten zijn hoeveel geld je spendeert. En dit realiseert Enzo zich waardoor hij hier niet echt te koop mee loopt. Toch kunnen we af en toe een glimp opvangen van wat enzo allemaal koopt van zijn enorme inkomen.

Buiten dat hij vaak op vakantie gaat met zijn vriendin zien we ook dat hij van auto’s houdt. De eerste dure auto die hij kocht was een Porche Panamera van 210.000 euro welke hij tot op de dag van vandaag nog steeds bezit. Verder heeft hij ook een Lamborghini Urus aangeschaft waar je zo’n 330.000 euro voor moet aftikken.

Verder heeft hij wel eens een appartement gekocht zonder hypotheek . Hier heeft hij naar verluid 430.000 voor neergelegd.